We kunnen veel leren over onszelf als we kijken naar de dierenwereld. Als je de video hiernaast bekijkt zie je hoe een impala zijn eigen leven redt door letterlijk dood te spelen om vervolgens ,wanneer het gevaar geweken is,  zijn angst uit zijn lijf te schudden. 

Laten we eens stilstaan bij dat schudden. 

Door de angst uit zijn lijf te schudden kan de impala weer bewegen. 

Hoe doe jij dat eigenlijk wanneer jij blootgesteld bent aan angst, verdriet of boosheid? 

Precies. Hoogstwaarschijnlijk heb je deze onderdrukt en zitten deze nog ergens vast in je lijf.  Als we deze emoties maar lang genoeg onderdrukken krijg je emotionele, psychische en fysieke klachten. 

Ik durf te beweren dat wanneer je je veilig gaat voelen in je lijf en dit soort stukken kan doorvoelen en loslaten dat heel veel van jouw klachten als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

En wat is er nu mooier dan dat je jouw eigen medicijn bij de hand hebt? 

Wat nou als je jezelf kan toestaan om stukje bij beetje, deze opgeslagen emoties en niet afgemaakte bewegingen te bevrijden? 

Wanneer we bewust verbonden en ritmisch ademen, komen we in een veranderde staat van bewustzijn. 

Onze adem overbrugt de kloof tussen onze bewuste geest en ons onderbewustzijn en ons lichaam.

Ons lichaam herinnert zich alles wat onze geest vergeet. Dus alle diepe onopgeloste emotionele wonden/trauma’s liggen opgeslagen in ons lichaam.

Ademwerk creëert ruimte voor die onverwerkte emoties om naar de oppervlakte te komen, om gevoeld, verwerkt en uit het lichaam losgelaten te worden

Daarnaast helpt het ook om het zenuwstelstel tot rust te brengen.  

Ademwerk stelt het lichaam in staat om onafgemaakte bewegingen als gevolg van traumatische ervaringen af te maken. 

Zodra het lichaam loslaat, is het zenuwstelsel in staat om terug te keren naar homeostase. 

En als we emoties/spanning/trauma uit het lichaam loslaten (niet alleen uit de geest) ontstaat er ruimte voor lichaam, geest en ziel om te helen en terug te keren naar onze oorspronkelijke staat van zijn.

Door trauma en pijn los te laten creëren we letterlijk ruimte in onszelf waardoor we positiever, opgewekter en liefdevoller in het leven kunnen staan. 

Dit werk is diep, transformerend en diepgaand.

Je komt thuis in je lichaam.